Finale u prijenosu uživo
292

Zlatni bh. odbojkaši razbili i Ukrajinu za finale Evropskog prvenstva u sjedećoj odbojci

D. P.
Novi veliki trijumf Zlatnih ljiljana (Foto: ParaVolley Europe)
Novi veliki trijumf Zlatnih ljiljana (Foto: ParaVolley Europe)
Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci plasirala se u finale Evropskog prvenstva pobjedom nad Ukrajinom rezultatom 3:0, po setovima 25:14, 25:16 i 25:19.

Zlatni bh. momci nižu trijumf za trijumfom bez izgubljenog seta, a tako je bilo i danas kada je BiH odmjerila snage s Ukrajinom. Ni u jednom trenutku meč nije bio neizvjestan.

Odbojkaši BiH sigurno vodstvo imali su od samog starta i tako se plasirali u novo veliko finale. Treba istaći da su naši momci imali i lijepu podršku grupe bh. navijača.

Najefikasniji u našem timu bio je Safet Alibašić s 12 poena, dok je 10 dodao Stevan Crnobrnja. Mirzet Duran je postigao osam.

Evropsko prvenstvo igra se na jadranskoj obali u italijanskom gradu Caorle, nedaleko od Venezije. Tu BiH ima šansu osvojiti 12. zlatnu medalju na evropskom prvenstvima.

Tako će bh. odbojkaši sutra igrati u finalu protiv boljeg iz drugog polufinalnog duela kojeg igraju Njemačka i Poljska. Ko god da prođe u finale, BiH će biti favorit, a duel će biti u direktnom prijenosu na YouTube kanalu.